במקרים רבים בעלי חנויות אינטרנטיות עסוקים ביצירת תנועה רבה יותר לחנות, ולאו דווקא באיך לגרום לתנועה הזאת לבצע יותר המרות. שיפור יחס המרה הינו תהליך מורכב, אך עם זאת הוא עשוי להגדיל ואף להכפיל את המכירות מאותה כמות של מבקרים בלי להוציא כסף נוסף על קידום.
באנגלית התהליך נקרא: Conversion Rate Optimization, או בקיצור – CRO.
בשלב הראשון נרצה לנתח את הנתונים הקיימים ולהפיק מהם מסקנות. ישנם פרמטרים רבים לקחת בחשבון, אנו נזהה את החשובים ביותר לחנות האינטרנטית שלכם ונתמקד בהם. נבין איזה לקוחות נוטים יותר להמיר, לאילו מוצרים ומה התהליך שעברו באתר עד לרכישה. בנוסף, ננסה להבין היכן רוב הלקוחות "פורשים" מתהליך הקנייה בחנות.
ברוב המקרים, כבר לאחר הדיאגנוסטיקה נוכל לזהות גורמים ספציפיים שמפריעים לתהליך הרכישה, או גורמים חסרים שניתן להוסיף על מנת לשפר את יחס ההמרה. לדוגמא: חוסר ב"הוכחה חברתית" או תחושת ביטחון בתהליך הצ'קאאוט. נבצע תיקונים ראשוניים על מנת ליצור שיפור מיידי ביחס ההמרה.
החלק העיקרי של התהליך, וזה שלוקח את מירב הזמן. לאחר שביצענו שינויים נרצה לוודא שהם אכן יעילים למטרה שלנו, לצורך כך נבצע תהליך של בדיקה לפרמטרים שונים בחנות. ננסה "קופי" שונה במקומות שונים בתהליך הרכישה, שימוש בתמונות וצבעים שונים ו"מסעות צרכן" שונים.
לאחר ניתוח של תוצאות הטסטים נסיק מהו המצב האופטימלי לכל אחד מהפרמטרים שבחנו. ניישם אותם בחנות האינטרנטית ונמשיך לוודא שהם אכן מובילים לתוצאות שציפינו.